HÄN JOLLA ON KYSYMYS PÄÄTTÄÄ

35 vuotta pitkän uran jälkeen media- ja kustannusalalla, joista 20 vuotta johtavassa asemassa, oli aika pysähtyä ajattelemaan: olisiko aika etsiä uutta työtä alalta vai tehdä jotain aivan muuta? 

Ajattelin, että minulla voi olla monta vuotta jäljellä työelämässä jos pysyn terveenä. Muistin mikä aikoinaan sai minut opiskelemaan sosiologiaa. Tarkastelin itseäni johtajana – milloin olen nauttinut eniten, milloin olen saanut hyvää palautetta työstäni? Mitä annettavaa minulla on tulevina vuosina?

Viikkojen ajan annoin itseni uppoutua internetin syövereihin. Perehdyin sivustoihin, muun muassa facebookissa, joiden selailuun minulla ei aikaisemmin ollut aikaa. Mielenkiintoni herätti eksistentiaalisen filosofian koulutusohjelma Tukholmassa, tuo koulutus loi pohjan nykyiselle valmennusfilosofialleni.

Tammikuussa 2018, valmistuttuani Suomen ensimmäiseksi sertifioiduksi eksistentiaalisen filosofian valmentajaksi, olin perustanut uuden yrityksen ja hankkinut työhuoneen Helsingin Punavuoresta. Sen jälkeen olen vetänyt lukuisia valmennussessioita ja workshoppeja sekä yksityishenkilöille ja pareille, että työryhmille. Lisäksi olen tehnyt yritys- ja johtajuuskonsultointia.

Asiakkaanani sinulla on kaikki kokemukseni käytettävissäsi: Olen ollut johtavassa asemassa vuosikausia, niin myötä- kuin vastoinkäymisissä, olen ollut mukana rakentamassa ja uudelleenrakentamassa organisaatioita, olen oppinut käsittelemään muutoksia niin proaktiivisesti, kuin reaktiivisesti ja olen auttanut työtovereita kasvamaan ja kehittymään samalla kun olen asettanut rajoja. Lisäksi tarjoan näkemyksiä joilla sekä ilon, että surun täytteinen yksityiselämä on rikastuttanut minua, mikäli se on prosessin kannalta hyödyllistä.

Tarjoan eksistentiaalisten filosofien ajatusmallien inspiroimaa perspektiiviä. Holistista ihmiskäsitystä joka ei erota työtä muusta elämästä. Merkityksen löytämistä omaan elämään.

Se, mikä aluksi tuntui hypyltä tuntemattomaan, tuntuu nyt luonnolliselta jatkumolta elämässäni. Eksistentiaalinen filosofia loi intuitiiviselle näkemykselleni olemassaolosta intellektuaalisen viitekehyksen. Dialogit muiden kanssa on johtanut uusien asiakkaiden ja filosofien luokse. Uudet näkemykset johtavat uusiin kysymyksiin. Suunta ja tavoitteet muuttuvat, kasvaminen on jatkuvaa.

“Hän jolla on kysymys päättää”, on lause jonka kuulin journalistien esimieskoulutuksessa Ruotsissa, Kalmarissa 1990-luvulla. Tuo on lause johon olen palannut monta kertaa eksistentiaalisena valmentajana, koska se pitää vieläkin paikkansa, niin työelämässä kuin sen ulkopuolellakin.

  • Sertifioitu eksistentiaalinen valmentaja (2018) tukholmalaisen EXI:n (Institutet för existentiella samtal) kurssisuunnitelman mukaisesti. Konsultoi johtamisprojekteissa ja koulutuksen järjestämisessä työpaikoilla. Vapaa yrittäjä.
  • Toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja, KSF Media (2014-2016).
  • Tomitusjohtaja, kustannusosakeyhtiö Schildts & Söderströms (2012-2014).
  • Toimitusjohtaja, kustannusoasakeyhtiö Söderströms (2008-2012).
  • Toimittaja, toimituspäällikkö, päätomittaja Hufvudstadsbladet-sanomalehdessä (1983-2006), ja Hbl:n viikkomakasiini Volt:in päätoimittaja (2006-2008).
  • Valtiotieteen maisteri (sosiologia), Helsingin Yliopisto (1990).

 

Barbro Teir

barbro.teir@perspectives.fi
+358 50 5615908

Yhteystiedot

Konttori on auki sopimuksen mukaisesti:

Sepänkatu 19 B 7
00 150 Helsinki

Sisäänkäynti pihan puolelta, portti ei ole lukittu päiväsaikaan (arkisin).
B-porras, summeri: paina 7.