Älä valita tuulesta – opi purjehtimaan

Elämäni on rikasta, täynnä iloa ja surua.
Äitini kuoli, kun ensimmäiset tyttäreni olivat syntyneet. Isäni kuoli muutama päivä ennen ensimmäisen lapsenlapseni syntymää. Olen kokenut avioeroja. Jotkut pitkäaikaiset ystävyyssuhteet ovat katkenneet, jotkut ovat vahvistuneet koetusten aikoina. Saan edelleen uusia ystäviä.
Ammatillisesti minulla on ollut ambitioita, olen ollut muutoshakuinen ja ottanut riskejä. Olen seisonut parrasvalossa sekä silloin kun on mennyt hyvin, että silloin kun on mennyt huonosti. Arvoani ja ihanteitani on koeteltu, en ole aina pysynyt niiden tasalla. Eniten olen oppinut epäonnistumisista.
Kovakouraisesti olen saanut muistutuksia siitä, että mitä tahansa voi tapahtua, koska tahansa. Kukaan meistä ei tiedä mitä uusi päivä tuo mukanaan, ja kuolema voi heittää varjonsa mitä odottamattomimmasta suunnasta. Tämä kokemus pelottaa minua välillä ihan älyttömästi. Pelko peittää alleen tietoisuuden siitä, että myös uskomattoman hienoja asioita tapahtuu.
Enää en usko voivani kontrolloida elämää. Mutta olen vahvasti vakuuttunut siitä, että voin oppia navigoimaan kaikenlaisessa säässä.
Intuitiivinen elämänkatsomukseni on löytänyt älyllisen viitekehyksen eksistentiaalisesta filosofiasta ja psykologiasta. Meidät on heitetty tähän maailmaan, on hyvin pitkälle meistä itsestämme kiinni miten käytämme aikamme täällä. Tämä ei ole itsekästä tai itsekeskeistä, päinvastoin. Voimme elää vähän paremmin, kun yhdessä pohdimme mitä meillä ihmisinä on yhteistä, mitä on yksilöllistä.
Tämän takia haluan lähestyä elämän tarkoitusta ihmisten kanssa, sekä yksityisesti että työpaikoilla.

  • Vapaa yrittäjä (2017).
  • Toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja, KSF Media (2014-2016).
  • Tomitusjohtaja, kustannusosakeyhtiö Schildts & Söderströms (2012-2014).
  • Toimitusjohtaja, kustannusoasakeyhtiö Söderströms (2008-2012).
  • Toimittaja, toimituspäällikkö, päätomittaja Hufvudstadsbladet-sanomalehdessä (1983-2006), ja Hbl:n viikkomakasiini Volt:in päätoimittaja (2006-2008).
  • Valtiotieteen maisteri (sosiologia), Helsingin Yliopisto (1990).

Sertifioitu eksistentiaalinen coach tukholmalaisen EXI:n (Institutet för existentiella samtal) kurssisuunnitelman mukaisesti. Ruotsalainen SEPT (Sällskapet för existentiell psykoterapi) on myöntänyt sertifioinnin.

Barbro Teir

barbro.teir@perspectives.fi
+358 50 5615908

Yhteystiedot

Konttori on auki sopimuksen mukaisesti:

Sepänkatu 19 B 7
00 150 Helsinki

Sisäänkäynti pihan puolelta, portti ei ole lukittu päiväsaikaan (arkisin).
B-porras, summeri: paina 7.