Räätälöity kokonaiskuva

Johtaminen, valintoja, motivaatio, mielekkyys – eksistentiaaliset filosofit, psykoterapeutit ja coachit ovat tutkineet niitä seikkoja, jotka tänään saavat ihmiset eri työyhteisöissä voimaan hyvin tai huonosti. Tanskalainen psykologi ja konsultti Karen Schultz väittää, että työntekijä ei enää valitse yhtiöiden, vaan työn ja eksistentiaalisen kehityksen välillä. Tämän coachingmuodon avulla yritys auttaa avainhenkilöitään fokusoimaan oikeisiin asioihin. Se antaa työkaluja, jotka ovat tarpeen etenkin kun muutostahti on nopea.

Minulla on 20 vuoden kokemus kriisiala-työyhteisöjen ja yritysten johtamisesta. Tämä yhdistelmä – eksistentiaalinen ajattelutapa, operatiivinen ja strateginen toimintatapa – antaa toimitusjohtajille, johtoryhmän jäsenille, esimiehille, tiimin jäsenille ja muille työntekijöille toimivia työvälineitä. Minä en tuo standardisoituja ratkaisumalleja. Yrityksen tilanteen ja kunnianhimojen perusteella tarjoan suunnitelman joka vastaa asiakkaan tarpeisiin, koskien sekä aihepiiriä että työn laajuutta. Kyseessä voi olla luentoja, workshoppeja ja tiimien tai yksilöiden valmennusta.

Hyödyt?

Motivoi avainhenkilöitä. Eksistentialisessa coachingissa voidaan lähteä liikkeelle konkreettisesta työongelmasta tai porautua syvemmälle, niin että minimoidaan uuvuttava, yksinäinen podiskelu työn merkityksestä ja sen erngiaa syövä vaikutus työntekoon.

Tiimien yhteistyökyky uudelle tasolle. Eksistentiaaliset perspektiivit antavat työryhmälle uuden, usein yllättävän motivoivan pohjan, josta ponnistaa.

Yrityksen strategian kirkastuminen. Tehokas tapa jalkauttaa strategia, ja antaa oivallus: "Tätä varten olemme yrityksenä olemassa." Ilman tuota oivallusta myös oman työn merkitys on hämärän peitossa.

Myllerryksen hanskaamninen. Supistukset, nopea kasvu, uusi liiketointa tai jonkun toiminta-alueen lakkautuminen – eksistentiaaliset työvälineet auttavat ihmisiä fokusoimaan oikeisiin asioihin.

Sparraa strategiaa kanssani!

Välillä on tarpeen nousta vähän arjen yläpuolelle, jotta näkee mihin ollaan menossa – tai pitäisi olla menossa. Tarjolla kokenut, osaava, analyyttinen, inspiroiva ja luova sparraaja tunniksi, päiväksi tai jatkuviin läpikäyntiin tietyn jakson aikana.

Myös omistajien ja hallitusten tilaamat analyysit ja selvitykset kuuluvat työkuvaani.

Barbro Teir

barbro.teir@perspectives.fi
+358 50 5615908