Reflektoi, valitse, toimi

Ihmiset hakeutuvat eksistentiaaliseen valmennukseen monissa eri tilanteissa ja eri syistä. Kyseessä voi olla työ, opiskelu, henkilökohtaisia suhteita, elämänvalintoja. Vaikka asiakas tuo esille yksittäisen kysymyksen – ehkä ihan konkreettisen ongelman tai hiertävän tunteen siitä, että kaikki ei ole hyvin – on tavallista, että eksistentiaalisia teemoja alkaa hahmottua sessioiden aikana:

+ Kaikki elävä, ihminen mukaan lukien, on jatkuvassa liikkeessä. Välillä voi menettää yhteyden omaan liikkeeseen, tuntea vaikeasti selitettävää tyhjyyttä, ja tarvita apua löytää takaisin autenttiseen itseensä.

+ Omaa vapauttaan satetaan pienentää tai ymmärtää väärin, tahto voi olla hukassa. Usein ihminen ei ole valmis kantamaan vastuuta vapauden ja oman tahdon seurauksista.

+ Tulkinta itsestä, toisista ja maailmasta on ristiriidassa ympäröivän maailman ja oman itsensä kanssa.

+ Jotain odottamatonta tai dramaattista tapahtuu, ihminen joutuu niin sanottuun rajatilanteeseen ja tarvitsee apua: miten minä voin elää tämän kanssa?

 

Eksistentiaalinen coaching ei ole sairauden hoitoa, vaan keskustelumuoto ja tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat tutkia olemassaolonsa eri ulottuvuuksia – myös niitä, joihin liittyy elämälle normaali kärsimys.

Tämä ei ole valmennusmuoto, joka yllyttää nopeisiin toimenpiteisiin. Asiakkaan tulee ensin tutkia mitä tarkoittaa olla ihminen maailmassa, olla nimenomaan se ainutlaatuinen olento joka hän on, mahdollisuuksineen ja voimavaroineen. Vasta sen jälkeen on suunnanmuutoksen ja toiminnan aika.

Vastaukset ovat asiakkaalla. Coach kuuntelee, tekee näkyväksi, kyselee, kyseenalaistaa ja antaa eksistentiaalisia näkökulmia – empatialla.

Varaa aika

Session pituus on 75 minuuttia, vastaanotto on toimistossani Helsingin Punavuoressa. Sieltä löytyy yleensä myös koirani Troya, 8-vuotias labrador retriever -lady – ilmoita etukäteen jos olet allerginen tai pelkäät koiria.

Kalenterissa löydät lähimpien viikkojen vapaat ajat. Tee varaus suoraan kalenterissa, tai lähetä sähköpostia: barbro.teir@perspectives.fi

Ensimmäinen sessio

Käymme läpi eksistentiaalisen coachingin periatteet, ja sinä kerrot millaisten kysymysten kanssa haluat työskennellä. Jos päätät, että et ryhdykään eksistentiaaliseen coachingiin, et maksa tästä sessiosta mitään.

 

Sinä päätät

Kuinka monta sessiota tarvitaan? On mahdotonta tietää etukäteen – useimmat asiakkaat haluavat antaa itselleen viidestä kymmeneen sessiota parin viikon välein, mutta ei ole olemassa sääntö jota pitäisi noudattaa. Sinä päätät itse kuinka monta sessiota me varaamme.

Alennettu hinta

Niin kauan kun käyn työnohjauksessa certifiointia varten session hinta on alennettu: 86 euroa, sisältäen alv (24 prosenttia) .

Laskutus joka session jälkeen seitsemän päivän maksuajalla, jos muusta ei sovita.

Opiskelu Ruotsissa

Eksistentiaalinen coach on keskustelevan työn pohjalta suorittanut hyväksytyt opinnot, ja työohjausjakson tai lisäopintojen jälkeen hänet voidaan sertifioida.

Koska Suomessa ei järjestetä eksistentiaalisia coaching-kursseja, opiskelen itse Ruotsissa, EXI-instituutissa (Institutet för existentiell praktik, existentiellt.nu). SEPT (Sällskapet för existentiell psykoterapi), joka on osa kansainvälistä, eksistentiaalista liikettä, on hyväksynyt EXI:n ohjelman. Diplooman olen saanut maaliskuussa 2017 ja SEPT:in sertifikaatin voin saada syksyllä 2017. Yksityisasiakkaat saavat valmennuksen alennettuun hintaan kunnes sertifionti on annettu.

Barbro Teir

barbro.teir@perspectives.fi
+358 50 5615908